Prodaja umetničkih slika Online

Kako se izvozi umetnička slika u inostranstvo?

Kako se izvozi umetnička slika u inostranstvo?

Kako se izvozi umetnička slika u inostranstvo?

Ako putujete u inostranstvo bilo kojim povodom, a pri tom planirate da ponesete umetnički predmet sa sobom, u obavezi ste da dođete u Republički zavod za zaštitu spomenika kulture, da bi dobili Rešenje kojim se dozvoljava da umetninu iznesete u inostranstvo. Neophodno je da uradite sledeće:

  • DA DOĐETE U ZAVOD U PERIODU OD 9 DO 14 ČASOVA (sem vikenda).
  • DA DONESETE UMETNIČKI PREDMET (predmete) NA EKSPERTIZU (samo autori imaju pravo da donesu fotografije predmeta).
  • DA POPUNITE ZAHTEV U ZAVODU ILI GA ODŠTAMPATE SA ZAVODSKOG SAJTA (PDF – 100 KB)
  • DA IMATE ADRESU, JMBG (jedinstveni matični broj građana) ILI BROJ PASOŠA PODNOSIOCA ZAHTEVA.
  • DA IMATE MATIČNI BROJ ILI BROJ PASOŠA I IME IZNOSIOCA (fizičko ili pravno lice).
  • DA PLATITE TAKSU I TROŠKOVE EKSPERTIZE UPLATNICAMA (CENA DO 3 SLIKE JE TAČNO SA PROVIZIJAMA BANKE 2000 DINARA) KOJE DOBIJATE U ZAVODU. PLAĆANjE IZVRŠAVATE U POŠTI ILI BANCI.

Rešenje možete dobiti u roku od 24 časa, (ako je reč o umetnini koja nije starija od 50 godina), što znači da morate doći u Zavod u četvrtak ako putujete u ponedeljak jer subotom i nedeljom ne rade.
A ako posedujete umetnički predmet, zbirku ili kolekciju koji su stariji od 50 godina ne treba da vas iznenadi što Rešenje o izvozu možda nećete dobiti u toku sledećeg radnog dana. U tom slučaju bi ste morali doći u Zavod minimum tri nedelje pre planiranog putovanja, jer postoji mogućnost da ste potencijalni vlasnik umetničkog predmeta koji je važan za svetsku odnosno nacionalnu kulturnu baštinu. Ako tako bude procenjeno, vaš zahtev može biti upućen na dalju ekspertizu u neki od naših muzeja. To će značiti da će vas muzej kontaktirati kada možete da im donesete umetnički predmet na uvid. Potom će muzej nas izvestiti da li može da se izvrši izvoz ili ne. Što bi dalje značilo da će vas Zavod obavestiti kada možete da preuzmete Rešenje kojim se dozvoljava ili ne dozvoljava izvoz.

Za sve informacije i nejasnoće možete pozvati telefon: 011/2454-786 lokal 116 ili pisati na adresu izvoz@heritage.gov.rs.

Ul. Radoslava Grujića br. 11,  11000 Beograd, Srbija

O nama

Poslovno ime - Darko Lazić PR Trgovina PRODAJA SLIKA LAZIĆ Smederevo Poslovno sedište - Ivana Gundulića 7/15, 11300 Smederevo, Srbija Matični broj - 64492098 PIB - 109881364 Pretežna delatnost - 4791 - Trgovina na malo posredstvom pošte ili preko interneta Tel - 064/26-26-497

Politika sajta

Postovani posetioci našeg sajta od 31.01.2017. i zvanično postojimo kao preduzetnička Trgovina Prodaja Slika Lazić, Smederevo!!! Poslovno ime - Darko Lazić PR Trgovina PRODAJA SLIKA LAZIĆ Smederevo Poslovno sedište - Ivana Gundulića 7/15, 11300 Smederevo, Srbija Matični broj - 64492098 PIB - 109881364 Pretežna delatnost - 4791 - Trgovina na malo posredstvom pošte ili preko interneta Tel - 064/26-26-497 Poštovani, posetioci sajta ProdajaSlika.info , sada smo i zvanično sa Vama! Garantujemo autentičnost i originalnost svih umetničkih slika, uz koje dobijate račun i sertifikat autentičnosti! Kontaktirajte nas telefonom ili mejlom da proverite dostupnost slike koja Vas interesuje, novac uplaćujete isključivo u dinarima na račun naše firme ili plaćate kuriru PostExpresa sliku pouzećem, kako god želite! Sliku lepo pakujemo u sendvič stiropora i kartona i šaljemo expresnom službom POST EXPRESOM na Vašu adresu koju navedete (ISKLJUČIVO NA TERITORIJI REPUBLIKE SRBIJE)! Slika Vam stiže u roku od 24 h ako je poručite radnog dana do 12 h! KUPUJTE IZ SVOJE FOTELJE I UŽIVAJTE!!!
Click to access the login or register cheese